اکثر آزمونها برای ما سرنوشتساز مهم هستند.
خانم ناصری و آقای یوسفی قصد دارند در آزمون وکالت شرکت کنند نیاز است حجم بالایی از کتابها را مطالعه کنند.
آقای یوسفی با یک برنامه ریزی سبک شروع به مطالعه کردهاست خانم ناصری با اینکه سه برابر بیشتر از آقای یوسفی مطالعه میکند دچار آشفتگی شدهاست و میگوید آیا میتوانم در آزمون موفق بشوم؟
بنظرتان این آقا چه کاری را انجام میدهد که خانم ناصری از آن بی اطلاع است؟
این آقا تندخوانی را آموختهاست یعنی نیاز هرکسی که میخواهد برای یک آزمون مهم و سرنوشتساز زندگیاش آماده بشود.
احتمالا شما هم قبول دارید که تغییرات به سرعت اتفاق میافتند و هر روز فرصت کمتری را برای پیدا میکنیم تا به رشد و ارتقای خودمان فکر کنیم.
شما نیازمند روشی هستید که آگاهانه مطالب را چند برابر سریعتر بخوانید و محتوای کتابها را جذب کنید.
اکثر افراد با سرعت مطالعه بین 150 تا 200 کلمه در دقیقه میتوانند مطالعه کنند حال شما فکر کنید سه برابر سریعتر مطالعه کنید یعنی تقریبا 600 کلمه در دقیقه و از همه مهمتر مطالبی که با این سرعت مطالعهکردهاید را درک و جذب کنید چون بدون درک مطلب سرعت مطالعه بالا هیچ ارزشی ندارد.
اینطوری میتوانید از پس هر آزمونی بربیایید و کتابهای بیشتری را در زمان کمتری مطالعه کنید..
اکنون برخی راهکارهای مطالعه با سرعت بالا یا همان تندخوانی را به شما خواهیم گفت.
تندخوانی چیست؟
توانایی خواندن با سرعت بالا همراه با جذب و درک مطالب در جمله به جای خواندن کلمات به شکل جداگانه و منفرد را تندخوانی میگوییم.
چگونه سریع بخوانیم ؟
همه تکنیکهای اصولی تندخوانی یک نقطه مشترک دارند: لبخوانی و شنیدن صدای درونی خود را کنار بگذارید.
یکی از راههای کنار گذاشتن گوش کردن به صدای درون تمرکز بر روی محتوای اصلی و موضوع متن مورد نظر است هرچقدر از قبل نسبت به موضوع آگاهی داشتهباشید مطالعه برای شما آسانتر خواهدشد.اگر آشنایی کافی با موضوع ندارید سعی کنید یک آمادگی نسبی کسب کنید مثلا ورقی بزنید و سرفصلها را نگاه کنید و بعد از آن مطالعه را شروع کنید.
بهتر است حین مطالعه چشمان خود را بر روی کلمات سُر بدهید و سعی میکنید تا حد توان از فشار برای دیدن کلمات به شکل جداگانه کم کنید.
سه روش موثر برای افزایش سرعت مطالعه:
- خط بری کنید
یعنی زیر خطوط انگشت ببرید اینکار به تنهایی میتواند تاثیر قابل توجهی در افزایش سرعت داشته باشد.یکی از مسائلی هنگام مطالعه برای شما پیش میآید گم کردن خطوط است.تمرکز کافی ندارید خطوط را گم میکنید و این باعث تلف شدن وقت شما میشود با خطبری با انگشت یا یک نشانگر به خودتان کمک کنید تا تمرکز بیشتر کسب کنید و خطوط را گم نکنید.
- مکث نکنید
شاید در جای دیگری هم شنیده باشید این قانون را
بنظرتان چقدر تاثیر گذار است؟معلوم است که فقط شنیدن و دانستن آن تاثیری ندارد.از همین امروز شروع کنید با عملکردن به این قانون در ابتدای که شروع میکنید به پیادهسازی این روش بشدت نگران و سردرگم خواهید شد.چرا؟
چون موفق نمیشوید به اندازه قبل مطالب را درک کنید.یادتان باشد که هدف ما تغییر الگوی مطالعه است.
کاملا عادی است که موانعی بر سر راه شما قرار بگیرد.با ادامه دادن به این روش مطالعه شما میتوانید این تغییر را ایجاد کنید.
برای مغز آسان نیست که از همان ابتدا بتواند خود را با این روش سازگار کند چون شما قبل از این موقع مطالعه هروقت جمله برای شما سنگین بود مکث میکردید برای دیدن تک تک کلمات به شکل جداگانه زمان صرف میشد و همه اینها یعنی مکثهای که از این به بعد باید کنار بگذارید.
زمانیکه شما بر روی هر کلمه مکث میکنید و تک تک کلمات را میبینید زودتر خسته میشوید.این خستگی باعث میشود خوابتان بگیرد و تمرکز کمتری داشته باشید.
از این به بعد مکثهای خود را به حداقل برسانید به مرور یادمیگیرید که بخوبی کلمات را ببینید و مفاهیم آنها را درک کنید.
- حوزه دید خود را گسترش دهید
زمانیکه میگوییم مکث نکنید و خطبری کنید در واقع هدف مورد نظر ما دیدن دستهای از کلمات به جای یک کلمه در هر نگاه شماست.تمرینهایی وجود دارند که باعث گسترش حوزه دید شما میشوند.
به طور خلاصه و دقیق گسترش حوزه دید یعنی شما بتوانید بجای کلمه کلمه دیدن جمله جمله ببینید.
با این روش هم سرعت مطالعه شما بالا میرود هم درک بهتری از مطالب کتاب پیدا خواهیدکرد.
چگونه سرعت مطالعه خود را بهتر کنیم:
حواس پرتیها را از خود دور کنید.محیط مشخصی برای مطالعه انتخاب کنید(لینک مقاله تمرکز هنگام درس خواندن) هرچیزی که باعث حواسپرتی میشود از این محیط خارج کنید.تلفن همراه خوراکی متکا دفتر و کتاب اضافی و….همه باید خارج از این محیط مشخص شدهباشند.
در ابتدای مسیر از مطالب ساده و روان شروع کنید مثل داستان یا مقالات کوتاه.اینکار به شما کمک میکند راحت تر روشهای کاربردی را برای خودتان پیدا کنید.
موقع مطالعه عقب برنگردید.اگر یک متن منسجم را میخوانید به احتمال زیاد با خواندن جملات بعدی متوجه منظور جمله خواهیدشد پس وقت خود را صرف برگشتن به عقب نکنید و این عادت را مانند مکث کردن کنار بگذارید.
هدف خود را از خواندن متن مشخص کنید.قصد شما از خواندن این متن چیست؟چیز جدیدی یادبگیرید؟ از اخبار با خبر بشوید؟عاقبت داستان را متوجه شوید؟هرکدام که هست از همان اول دقیق و درست مشخص کنید.
از خودتان آزمون بگیرید.بعد از مدتی تمرین ممکن است فکر کنید که سرعت مطالعه شما خیلی بالا رفته یا فکر کنید درک مطلب خوبی ندارید پس بهتر است خودتان را محک بزنید و رشد خود را مشاهده کنید اینکار باعث میشود نقاط مثبت و منفی کار خود را تشخیص داده با انگیزهتر ادامه بدهید.
تندخوانی زمانی اثرگذار است که شما بتوانید درک مطلب خود را هم بالا ببرید.فراموش نکنید اینکار فقط با تمرین کافی و مستمر رخ میدهد که باعث درونی شدن این عادت مطالعه است.در غیر این صورت پیشرفتهای شما گذرا و کم اثر خواهندبود.
بیخیال تندخوانی بشوید:
در مواقعی خاص لازم است که شما تندخوانی را کنار بگذارید و از روشهای موثر دیگر استفاده کنید.مثلا اگر یک متن جدید خارج از حوزه تخصص شما یا متنی دشوار با کلماتی جدید را نمیتوان به روش تندخوانی مطالعه کرد.در این نوع متون شما فقط میتوانید برای مرور کردن از تندخوانی استفاده کنید.به طور کلی هدف در تندخوانی درک مطلب است نه بخاطر سپردن اطلاعات برای بلند مدت.
اگر تصمیم دارید برای کنکور یا هر آزمون دیگری شرکت کنید توصیه میکنیم اول تندخوانی را بیاموزید تا سرعت مطالعه بیشتری داشته باشید و با سرعت بالای هفت برابر شرایط فعلی خودتان مطالب را مرور کنید.اینکار مرور مطالب را هم برای شما آسان میکند فراموش نکنید که مرور آنچه یادگرفتید خیلی مهمتر از یادگیری مطالب جدید است.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.