11 گام برای یادگیری بهتر
آیا واقعا حافظه بهتر میشود؟
پاسخ به این سوال و قانع کردن مخاطب در این مورد همیشه آسان نیست. وقتی که شما مدام کلید خود را جا میگذارید، کارهای خود را فراموش میکنید، من اجازه ندارم به شما بگویم همچنان مثبتنگر باشید و باور کنید حافظه شما میتواند تقویت شود.
راهکاری که اکثر افراد استفاده میکنند نوشتن است. وقتی کارهای روزانه خود را بنویسیم کمک میکنیم از خاطرمان نرود؛ اما اگر یک آزمون مهم داشته باشید چطور؟ میتوانید از روی خلاصههایی که نوشتید پاسخ دهید؟
اگر دوست دارید نظر من را بدانید باید به شما بگویم لازم است هر چه زودتر برای بهبود وضعیت حافظه و بهتر شدن فرایند یادگیری خود اقدام کنید.
در این مقاله یاد میگیرید چگونه در 11 گام مرحله به مرحله از حافظه خود بهتر استفاده کنید.

1_ تمرکز کنید
هیچ چیزی نمیتواند به اندازه حواس پرتیهای مکرر حافظه ما را ضعیف کند. وقتی موقع مطالعه تمرکز نمیکنید فرصت بخاطر سپاری را از دست میدهید.
سعی کنید محل مطالعه خلوتی برای خود انتخاب کنید یا حداقل از اطرافیان خود بخواهید در ساعات مشخص اطراف شما را خلوت کنند.
اگر این دو راهکار برای شما مفید نیست دلیل نمیشود از این کار طفره بروید. پس:
برنامه خود را طوری بچینید که حداقل یک ساعت زودتر از بقیه از خواب بیدار شوید یا بخوابید. این تایم را مطالعه اختصاص دهید.
2_ بقچهای نخوانید!
بقچهای خواندن یعنی شما در یک نشست و برخواست یا در چند وعده پشت سر هم و منسجم یک مطلب یا کتاب را مطالعه کنیم. این روش فرصت ارزیابی و تفکر به ذهن ما نمیدهد.
در عوض میتوانید در وعدههای بیشتر و کوتاهتر مطالعه کنید تا مغز فرصت آنالیز و ارزیابی مطالب را پیدا کند. در این صورت یادیگیری شما قطعا افزایش پیدا میکند.
3_ ساختار و سازماندهی
کدام یک سریعتر شمارش میشود؟
وقتی ساختار و نظم به مطالب میدهیم به خودمان کمک میکنیم تا سریعتر بیاموزیم و به خاطر بسپاریم.
4_ از پرچمهای سفید استفاده کنید
حافظه اکثر افراد با کلمات ارتباط چندان خوبی ندارد. یعنی چی؟ یعنی کلمات برای ما مبهم به نظر میرسند و وقتی مبحثی مبهم باشد بخاطر سپردن آن هم آسان نیست.
روشهایی وجود دارند که با استفاده از آنها میتوانید به خاطر سپردن را برای خودتان آسان کنید. به این روشها پرچم سفید میگوییم.
یکی از این پرچمهای سفید ما استفاده از طنز است. این روش باعث افزایش یادگیری میشود.
5_ تکرار و تمرین
سوال پر تکرار افراد این است که چرا بعد از مطالعه خود چیز زیادی به خاطر ندارند. فکر میکنم به دنبال یک چوب جادو هستند تا آنها را به یک دستگاه فیلمبرداری تبدیل کند تا هر وقت خواستند مطالب را دوباره مو به مو یاد بیاورند.
خبر بد این است که چوب جادویی در کار نیست و شما باید با تکرار و مرور اصولی مطالب آنها را در حافظه خود ثبت کنید.
6_ تجسم مفاهیم
بدون درک و تجسن مفاهیم مطالب کتاب صرفا کلماتی بیجان هستند. اگر محتوای کتاب برای شما دشوار است سعی کنید از تصاویر موجود استفاده کنید؛ حتی میتوانید خودتان در حاشیه کتاب براساس درک و دریافت خود تصویری رسم کنید.
7_ بسط دادن
یادگیری پیشین به ما کمک میکند راحتتر به حافظه بسپاریم. پس میتوانیم مطالب جدیدی که میآموزیم را به مطالب قبلی ربط بدهیم یا به دنبال ریشه آن بگردیم با استفاده از این کار به خاطر سپردن اطلاعات برای ما آسانتر میشود.
8_ آموزش بدهید
وقتی به خوبی مطلب را مطالعه کردید نوبت به این میرسد که به کسی آموزش بدهید؛ این روش یادگیری شما را تا 90 درصد افزایش میدهد.
اگر کسی را دور و اطراف خود ندارید راه حل بهتر این است که تمام مطالبی که آموختید برای خودتان با صدای بلند بگویید.
9_ مطالب سخت توجه توجه سختتر میخواهند
در ابتدا و انتهای مطالعه تمرکز بیشتر است اما معمولا نکات مهم در اواسط درس قرار دارند. راهکار چیست؟
در پایان مطالعه وباره برگردید و مطالب سخت را بخوانید. دفعه بعد که برای مرور مطالب به سراغ این درس بازگشتید ابتدای مطلب دشوارتر را مرور کنید.
10_ تکراری نباشید
ماهها یک روتین مطالعه را تکرار میکنید؟
مثلا همیشه صبح یا شب و در محل خاصی مطالعه میکنید؟ سعی کنید کم و زیاد تنوعی در این موارد ایجاد کنید و از یکنواختی خارج شوید. این کار تاثیر شگفتانگیزی بر روی یادگیری شما دارد.
11_ حتما بخوابید
تحقیقات علمی ثابت میکنند خواب کافی باعث تقویت حافظه میشود. میتوانید بعد از یادگیری بخوابید یا حداقل چرت کوتاهی بزنید؛ این کار به کمک میکند اطلاعات در حافظه بلند مدت شما جای بگیرد.
راههای مختلفی برای بهبود یادگیری و تقویت حافظه وجود دارد اما این راهکار 11 قدمی به شما کمک میکند به آسانی فرایند یادیگیری را طی کنید.
اگر شما هم از فرایند خاصی برای یادیگیری استفاده میکنید خوشحال میشوم در بخش نظرات همین مقاله به ما بگویید.
نویسنده:
من یاسمن هستم به دانشآموزان و دانشجویان کمک میکنم تا بهتر و سریعتر از قبل مطالعه بکنند و اطلاعاتی که آموختهاند به راحتی بازیابی کنند.
تجربه نشان میدهد با تندخوانی میتوانید حداقل سه برابر سریعتر بخوانید اما برای اینکه بهتر از قبل متن را درک کنید نیازمند آموزش اصولی تندخوانی هستید نه یک دوره معمولی!!
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.